Nog eens 7500 zandzakken in tunnel bij aquaduct A7

Deze 1700 zandzakken lagen er vorige week al. Foto: Anton Kappers

Rijkswaterstaat laat nog eens 7500 grote zandzakken neerleggen in de Prinses Margriettunnel in de A7 waar vorige week een stuk weg omhoogkwam. Dat meldt Rijkswaterstaat woensdagavond.
Lees meer over
De Fryske Marren
Súdwest-Fryslân

De weg bij het aquaduct kwam vorige week plotseling omhoog. Rijkswaterstaat vermoedt dat dat gebeurde door druk van grondwater en kapotte ankers die de weg hadden moeten tegenhouden.

Vorige week werden meteen 1700 zandzakken neergelegd. Die zorgen volgens Rijkswaterstaat voor een druk die vier keer zo groot is als de druk van onderop door het grondwater. Afgelopen weekend werden nog eens 550 zakken neergelegd. Ter plekke was volgens een woordvoerder niets veranderd, maar op basis van tussentijdse nieuwe berekeningen bleek dat er ,,mogelijk meer tegendruk nodig is’’.

Woensdagavond meldt Rijkswaterstaat dat er dus nog eens 7500 zakken volgen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat komen die zakken op andere delen van de weg te liggen dan het deel dat omhoogkwam. ,,Dat was één tunnelelement. De 7500 worden op alle tunnelelementen aangebracht.’’

Volgens de woordvoerder komen er op de andere elementen wel minder zakken per deel te liggen. ,,Op het element dat omhoog is gekomen liggen twee, drie rijen hoog. Op de andere elementen een rij. Dat geeft iets minder tegendruk, maar dat komt natuurlijk omdat het ene element omhoog is gekomen. Daar moet je iets meer doen.’’

Nieuws

menu