Na drie jaar gehannes lijkt einde bestemmingsplan in zicht

Het gemeentehuis van De Fryske Marren in Joure. FOTO LC

Na een jarenlang en moeizaam traject lijkt er een einde te komen aan een bestemmingsplanprocedure voor Goingarijp.
Lees meer over
De Fryske Marren

De gemeenteraad van De Fryske Marren besprak gisteren de nieuwste versie van een plan met regels voor vakantiehuisjes in het dorp. Het is een onderdeel van het drie jaar geleden aangenomen bestemmingsplan waarin de ruimtelijke regels voor het hele dorp zijn vervat.

Eigenaren van vakantiehuisjes aan een deel van It String in het westen van Goingarijp vonden toen onder meer dat de regels voor uitbreidingen van de huisjes te vaag waren. De hoogste bestuursrechter gaf ze gelijk. Ook bij een tweede versie van het plan was volgens de rechter nog steeds deels ,,onduidelijk welke bouwregels van toepassing zijn’’.

Over het derde plan was de eerdere bezwaarmaker en huiseigenaar Olaf Janssen gisteren wel te spreken. ,,Wij zijn als bewoners heel blij met het eindresultaat.’’ Belangrijk was voor hem dat nu ook is vastgelegd dat vakantiehuisjes met uitbreidingen maximaal 120 vierkante meter mogen zijn. Eerder was dat nog 150.

De raad neemt over twee weken een besluit. Dat heeft geen gevolgen voor het dorpsbestemmingsplan op andere onderdelen. ,,Tige goed dat we nou úteinlik in punt sette kinne’’, vond Sytze Holtrop van de ChristenUnie. Wethouder Roel de Jong (PvdA) en FNP’er Jan Volbeda loofden Janssens aanpak. ,,Korrektheid altyd foarop. Op de ynhâld, noait op de persoan’’, aldus Volbeda.

Nieuws

menu