McDonald's Joure wil langere reclamemast

Het McDonald’s-filiaal in Joure wil een reclamemast van 30 meter. Nu is de mast 16 meter, maar die zou onvoldoende zichtbaar zijn vanaf de A7.

De zichtbaarheid is verminderd sinds het knooppunt in Joure is aangepakt. Onder meer de grote rotonde vlak bij het filiaal verdween. ,,Door infrastructurele wijzigingen is het gelijkvloerse verkeersplein vervangen’’, schrijft wethouder Roel de Jong van de gemeente De Fryske Marren in een collegebesluit. Volgens hem is de huidige mast daardoor niet meer ,,effectief zichtbaar’’.

,,We hadden een van de mooiste locaties van Friesland’’, zegt franchisenemer Ronald Zuiderveld. ,,Je reed een rondje en sloeg af. Nu ga je er overdag met 100 of ’s avonds met 130 voorbij.’’ Volgens de ondernemer komen sinds de veranderingen minder bezoekers. De hoogte van 30 meter is ,,minimaal nodig om zichtbaar te zijn’’, zegt hij. In het collegebesluit onderschrijft de wethouder de volgens het restaurant benodigde hoogte.

De Fryske Marren neemt de aanvraag in behandeling. De provincie heeft volgens de gemeente eerder aangegeven de voorkeur te hebben voor een mast van maximaal 26 meter ,,en een minder massief bord’’. Daarom heeft de gemeente bij de provincie een formeel verzoek om medewerking ingediend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren