Lemster camping definitief op de schop

Camping Lemmer. FOTO LC

Het is voorbij met de 240 vaste camperplaatsen op de camping in Lemmer, zo heeft de gemeenteraad van De Fryske Marren woensdag besloten.
Lees meer over
De Fryske Marren

Wel was er op het voorstel van wethouder Irona Groeneveld (GroenLinks) en de gang van zaken eromheen de nodige kritiek. Vooral over de communicatie van het college van B en W richting de campinggasten waren raadsleden niet te spreken. Die gasten voelden zich niet voldoende gehoord.

,,Dit is al bij meerdere onderwerpen naar voren gekomen’’, zei Remboud van Iddekinge (FNP). ,,Dat schiet echt tekort. Hier ligt een duidelijke opdracht aan het college om helder te communiceren en ook open te staan voor communicatie. Wees duidelijk.’’

,,Achteraf’’, zei wethouder Groeneveld, ,,kan je zeggen: ja, we hadden ons meer benaderbaar moeten opstellen en zou je kunnen zeggen: nou dat hadden we anders moeten doen.’’

Brandveiligheid zou onvoldoende zijn

De camping werd onder de loep genomen omdat de brandveiligheid onvoldoende zou zijn. Caravans en andere bouwsels staan te dicht op elkaar. Er komen nu onder meer toeristische kampeer- en camperplaatsen. De gemeente betaalt voor de verplaatsing van de caravans. Ook hoeven de huurders, die oktober volgend jaar weg moeten, over de laatste zes maanden geen huur te betalen. Dat kost zo’n 800.000 euro.

Op voorstel van FNP, CDA en D66 werd besloten dat bedrag door te berekenen aan de nog te kiezen exploitant. Juist nu de financiële positie van de gemeente onder druk staat, moet zo’n bedrag niet ten laste komen van de begroting, vonden ze.

Nieuws

menu