Koninklijke onderscheiding voor Jan Semplonius uit Joure en Henk de Wolff uit Scharsterburg

Koninklijke Onderscheiding. FOTO JILMER POSTMA

Jan Semplonius (75) uit Joure en Henk de Wolff (78) uit Scharsterbrug zijn woensdag koninklijk onderscheiden. Beide werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
De Fryske Marren

Henk De Wolff was 25 jaar actief als consul van de sportvelden van SC Joure. Daarnaast is hij sinds 20 jaar onderdeel van het bouwteam dat aanpassingen, verbouwingen en nieuwbouw uitvoert op het terrein van SC Joure. Ook is hij actief in de schoonmaakploeg en is hij al geruime tijd actief als verkeersregelaar bij vele evenementen.

De heer Semplonius zet zich al meer dan 55 jaar in voor SC Joure. Hij geeft operationeel leiding aan het bouwteam, staat elke dinsdag achter de bar en draait mee in het kantinerooster op de speeldagen van SC Joure. Hij is actief als verkeersregelaar bij vele evenementen en in de schoonmaakploeg. In de jaren ‘80 en ‘90 was Semplonius voorzitter van de technische commissie en van het voetbalbestuur.

Burgemeester Fred Veenstra van gemeente De Fryske Marren overhandigde Semplonius en De Wolff hun onderscheiding tijdens een besloten bijeenkomst.

Nieuws

menu