Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Afke Elisabeth van der Kooi uit Sintjohannesga

Koninklijke Onderscheiding. FOTO JILMER POSTMA

Mevrouw Afke Elisabeth van der Kooi (73) uit Sintjohannesga heeft zaterdag 3 oktober een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Van der Kooi is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.
Lees meer over
De Fryske Marren

Op de themadag van de F.E.S. (Fibromyalgie en Samenleving) overhandigde burgemeester Veenstra haar het bijbehorende versiersel.

Van der Kooi is sinds 2005 actief als vrijwilliger bij F.E.S. In het begin als contactpersoon en vanaf 2007 als regiobegeleider en provinciaal coördinator.

Daarnaast coördineert ze samen met een collega-vrijwilliger de activiteiten in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Namens deze provincies zit Van der Kooi in het landelijk breed overleg. Ze bereidt vergaderingen voor, organiseert jaarlijks een etentje, benadert de ziekenhuizen waar de inlopen worden gedaan, onderhoudt contact met andere patiëntenorganisaties en is zeer begaan met de andere contactpersonen in de provincies.

Ook is Van der Kooi degene die zorgt voor de contacten met de directie, het kantoor van de F.E.S., het bestuur, de beurscommissie en andere commissies.

Nieuws

menu