Koninklijke Onderscheiding voor Piet Zantman uit Lemmer

Koninklijke Onderscheiding. FOTO JILMER POSTMA

Piet Zantman uit Lemmer is zondag koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
De Fryske Marren

Zantman, geboren op 29 januari 1959, is sinds 1979 actief bij de Reddingsbrigade in Lemmer. Onder andere als bestuurslid, voorzitter en secretaris van de technische commissie. Hij richtte de wedstrijdcommissie op, was jeugdinstructeur en onder zijn leiding werd er een clubgebouw en botenhuis gerealiseerd. Nog altijd verricht hij allerlei hand- en spandiensten.

Sinds 2005 is Zantman betrokken bij de Stichting Dorpsbehoud Lemsterland als (mede)oprichter en bestuurslid (tot 2015). Nu is hij er actief als vrijwilliger. Zantman was in 2014 adviseur bij de Protestantse Gemeente in Lemmer en is sinds 2016 vrijwilliger bij de Stichting 9 levens van Cath. Ook was hij betrokken bij de lokale triatlonvereniging en lid van de klankbordgroep Hart van Lemmer.

Burgemeester Veenstra van de Fryske Marren spelde Zantman de onderscheiding zondag op tijdens de bijeenkomst ter ere van het 12,5 jarig bestaan van de Stichting Oud Lemmer. Hier is hij sinds 2007 actief als (mede)oprichter en voorzitter. Onder andere het jaarlijks driedaagse evenement Nazomeren in Lemmer is door hem geïntroduceerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu