Koning Willem-Alexander met baard (en een Friese vlag) op herdenkingsmunt Woudagemaal

Het Woudagemaal Vijfje is de negende uitgifte in de werelderfgoed herdenkingsmuntenserie en viert het honderdjarig bestaan van het Woudagemaal in Lemmer. FOTO KONINKLIJKE NEDERLANDSE MUNT

Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Woudagemaal in Lemmer prijkt het gemaal binnenkort op een werelderfgoed herdenkingsmunt. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft het ontwerp van de tweede en laatste herdenkingsmunt van 2020 donderdag onthuld.
Lees meer over
De Fryske Marren

Het ‘Woudagemaal Vijfje’ is de negende herdenkingsmunt en wordt geslagen in opdracht van het ministerie van Financiën. Het is de eerste herdenkingsmunt ooit waarop koning Willem-Alexander met baard is afgebeeld. Achter de koning wappert de Friese vlag, daaronder zijn de kanalen die het Woudagemaal omringen zichtbaar. Op de andere kant van de munt staat het Woudagemaal.

Beeldend kunstenaar Berend Strik ontwierp de munt. Eerder was hij ook al verantwoordelijk voor het Rembrandt Vijfje. De munt heeft een waarde van vijf euro en is een wettig betaalmiddel in Nederland. Voor verzamelaars verschijnen ook andere munten, geslagen in zilver en goud.

Op 7 oktober wordt bij het Woudagemaal de ceremoniële eerste slag van de herdenkingsmunt verricht, waarna de munten uitgeleverd worden. Dit is tevens de dag dat het Woudagemaal officieel honderd jaar bestaat. De munten zijn vanaf donderdag te bestellen op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt .

Nieuws

menu