Kledingdepot Dorcas vindt nieuw onderkomen in Balk

Afke de Jong bij het nieuwe Dorcas-kledingdepot aan de Eigen Haard 17 in Balk. Eigen foto

Afke de Jong bij het nieuwe Dorcas-kledingdepot aan de Eigen Haard 17 in Balk. Eigen foto

Dorcas heeft aan de Eigen Haard 17 in Balk een nieuw kledingdepot geopend, waar voortaan kleding kan worden ingeleverd. De Jong Verhuizingen zet daarmee het werk van het echtpaar Van der Veer voort.
Lees meer over
De Fryske Marren

Na 15 jaar trouwe dienst stopt het echtpaar Van der Veer. Al die jaren hebben zij gezorgd voor het inzamelen van kleding voor de projecten van Dorcas. Dorcas is het echtpaar Van der Veer dankbaar dat zij zich op deze manier hebben ingezet en ook verheugd dat De Jong deze inzameling wil voortzetten.

Dorcas is een hulporganisatie die investeert in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld worden. Bij armoede, uitsluiting en crisis creëren we mogelijkheden voor hen om tot bloei te komen. Wij werken in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten, waar wij jaarlijks ruim meer dan een miljoen mensen bereiken.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en, voor een groot deel, verkocht in de Dorcas-Winkels. Met de opbrengsten uit de verkoop van kleding kan Dorcas kansrijke leefomgevingen opzetten voor kwetsbare mensen.

Dorcas heeft in Nederland meer dan 100 inzameldepots. De depots worden gerund door vrijwilligers die opslagruimte en tijd voor Dorcas beschikbaar stellen.

Naast (tweedehands) kleding is Dorcas op zoek naar nieuwe depothouders in plaatsen waar nog geen kledingdepot is. Contact opnemen hiervoor kan met regiocoördinator Rika Rozema via r.rozema@dorcas.nl.