Jouster Fanfare brengt soulzangeres Shirma Rouse naar Joure

Een campingconcert van de Jouster Fanfare deze maand. Eigen foto

Na een ‘vreemd’ coronaseizoen kon de Jouster Fanfare begin juli toch het seizoen afsluiten met een campingconcert. Ook maakt de club zich op voor het kerstgala, met Shirma Rouse”
Lees meer over
De Fryske Marren

.In de vier weken dat er weer gerepeteerd kon worden heeft het orkest een mooi programma ingestudeerd, vertelt Johan Meesters van de Jouster Fanfare. „Op een zonovergoten terras van Camping De Lytse Jerden in Sloten klonk mooie muziek tot ver over de weilanden en het water.

Voor veel publiek was dit het eerste concert sinds lange tijd, zegt hij. Hoogtepunt van het concert vond hij ‘Bella Ciao’. Het bekende strijdlied uit de Netflix serie La Casa de Papel. „De Jouster Fanfare speelde ook een bewerking van het lied ‘You raise me up’. Dit lied is een mooie opmaat naar het volgende seizoen waarin de Jouster Fanfare toewerkt naar een bijzonder jubileumconcert.”

60 jaar

Op zaterdag 18 december geeft de 60-jarige vereniging een kerstgala met bekende gasten. „Het bevat verschillende muziekstijlen en wordt zo een concert voor iedereen”, vertelt Meesters. „Tijdens het galaconcert zal de bekende soulzangeres Shirma Rouse optreden. Zij zingt regelmatig op televisie soulklassiekers.” Daarnaast komt ook De koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar naar Joure. „Zij zijn een van de grootse en bekendste mannenkoren in binnen- en buitenland. Zij speelden onder andere met André Rieu. Nu komen ze vanuit Maastricht optreden met de Jouster Fanfare.”

Het concert wordt begeleid en gepresenteerd door pianist Cor Bakker.

De Jouster sporthal Sportfun wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een groot en sfeervol theater.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren
muziek