Holiday Ice uit Sint Nicolaasga doneert robot aan Friesland College

Bart Hakbijl naast twee studenten van het Friesland College uit Leeuwarden. Foto Friesland College

Na een upgrade van het machinepark bij Holiday Ice uit Sint Nicolaasga kwam de ‘Bosch Paloma D2 Robot’ stil te staan. Voor het inpakwerk in de fabriek was de robot te langzaam geworden. De ijsfabrikant besloot de machine daarom te doneren aan de School voor Techniek en Technologie van het Friesland College. Zijn zijn maar wat blij met de gift.
Lees meer over
De Fryske Marren

Bart Hakbijl, directeur van Holiday Ice vond het zonde om de machine te laten verstoffen en besloot hem daarom te doneren aan het Friesland College in Leeuwarden. „De cirkel is rond als een student van het Friesland College die met deze machine heeft gewerkt weer bij ons in het bedrijf terecht komt”, zegt hij.

Hakbijl vindt de samenwerking van het onderwijs en het bedrijfsleven erg belangrijk, omdat ze voor elkaar van grote waarde kunnen zijn.

Leertrajecten

De inpakrobot gaat in de toekomst deel uitmaken van verschillende leertrajecten op het college. Studenten van de opleidingen Mechatronica, Procestechniek en Engineering gaan ermee aan de slag. Zij gebruiken het apparaat om hun vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van het herkennen van onderdelen, aanpassen van productie parameters, onderhoud van de machine en veilig werken.

De studenten zijn blij met de nieuwe inpakrobot in de techniekhal in Leeuwarden. Ze vinden de werking en het systeem achter de machine fascinerend en vinden het leuk om er mee te werken.

Nieuws

Meest gelezen