Herinrichting centrum Sloten: Van der Walplein aangepakt, nieuwe steiger en jaagpad komt terug

FOTO PAX JOURE

Sloten wordt op meerdere plekken in het centrum aangepakt. Het Van der Walplein wordt heringericht, het oorspronkelijke jaagpad wordt in ere hersteld, er komt een passantensteiger voor sloepen en kleine bootjes en er wordt een regenwaterriool aangelegd.
Lees meer over
De Fryske Marren

De herinrichting van het Van der Walplein moet ervoor zorgen dat de Kievitfontein, die in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 in de stad werd geplaatst, beter tot zijn recht komt op het plein. „Het huidige plein doet helaas afbreuk aan de fontein”, zo stelt de gemeente. In 2016 werd middels een enquête gekozen voor deze plek: van de 124 stemmers kozen 95 mensen voor het Van der Walplein als plaats voor de fontein.

Al voordat de fontein geplaatst werd, bestonden er twijfels over de plaats. Een eis van omwonenden was dat het Van der Walplein eerst aangepakt zou worden, dat is nu dus het geval.

Omdat bezoekers door de hoge kades in het centrum maar moeilijk aan wal kunnen komen, is er een plan om een steiger te maken in de zwaaikom langs de Rondweg. In het verleden was dit ook de plek waar vrachtschepen en skûtsjes aanlegden. Aan de Rondweg moet ook weer een jaagpad komen. Dit pad werd destijds gebruikt om schepen vooruit te trekken. Zo kunnen mensen straks vanaf de nieuwe steiger, via het jaagpad, in het centrum komen.

Nieuws

menu