Woonboerderij volledig uitgebrand bij zeer grote brand in Sint Nicolaasga

CAMJO MEDIA

In Sint Nicolaasga woedde zaterdag een brand in een woonboerderij aan de Huisterheide. De brand zat in het dak en was uitslaand. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen, meldt de brandweer. De woning is volledig uitgebrand.
Lees meer over
De Fryske Marren

Om 14:17 werden de eerste eenheden van de brandweer gealarmeerd, enkele ogenblikken later schaalde de brandweer op naar ‘grote brand’. Blusvoertuigen uit Sint Nicolaasga, Langweer, Sneek, Joure en Heerenveen kwamen ter plaatse. Nog eens vier extra tankautospuiten werden opgeroepen voor extra bijstand.

De brand was lastig te bestrijden door het rietgedekte dak. Daarnaast staat de woning in een bos, waardoor de kans op uitbreiding groot was. Daarom schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote band’. Camping Blaauw en het zwembad werden uit voorzorg ontruimd.

Inmiddels is de brand onder controle. De woonboerderij is volledig uitgebrand. Het naastgelegen bos loopt geen gevaar meer. Wel zijn er rietdeeltjes van de kap van de woning in het bos terechtgekomen. Omdat er een risico is dat deze nog niet uit zijn, controleert de brandweer het bos op mogelijke brandhaarden. Een mobiele kraan helpt met de bluswerkzaamheden.

Nieuws

menu