Grote uitslaande brand in agrarische loods in Follega, tien jonge koeien in veiligheid gebracht

De brand in Follega.

De brand in Follega. Foto: CAMJO media

Aan de Straatweg in Follega is maandag aan het begin van de middag een grote uitslaande brand in een agrarische loods uitgebroken. De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de nabijgelegen kop-hals-rompboerderij.
Lees meer over
De Fryske Marren

De tien jonge koeien die in de loods stonden, zijn daar tijdig uitgehaald. Ze zijn verzorgd door een veearts. De dieren hebben lichte verwondingen en worden ondergebracht in een andere stal.

Halverwege de middag kon de brandweer melden dat de brand onder controle was. Op dat moment werden sloopwerkzaamheden in de loods uitgevoerd om beter bij de laatste brandhaarden te kunnen komen.

Veel rook

Toen de brandweer ter plaatse kwam, waren er geen personen in de loods aanwezig. De brandweer van de posten Joure, Heerenveen, Sint Nicolaasga, Echten en Lemmer hebben de brand bestreden. Er kwam veel rook bij vrij die vanaf de A6 te zien was.

Om de brand te kunnen blussen, is de stroom in de loods afgesloten. Daardoor heeft ook een aantal omliggende woningen enige tijd geen elektriciteit gehad. Dat is hersteld door netbeheerder Liander.