Gooitzen (40) uit Tjerkgaast was een hovenier met passie voor Friese paarden. Zijn grote droom werd te vroeg afgebroken | in memoriam

De toekomst was duidelijk. Samen met zijn vrouw Linda zou Gooitzen Wester uit Tjerkgaast hun opfokbedrijf voor Friese paarden steeds meer uitbouwen en zijn werk als hovenier afbouwen. Die droom wordt nu voortgezet zonder hem. Na vier jaar ziek-zijn, overleed Gooitzen eind maart op 40-jarige leeftijd aan melanoomkanker.

Gooitzen Wester met zijn zoon Willem tijdens de Friesian Proms.

Gooitzen Wester met zijn zoon Willem tijdens de Friesian Proms. Foto: Daniëlle Vink

Lees meer over
De Fryske Marren

Hij was een heel eind met het realiseren van zijn droom. Vijf jaar geleden trok Gooitzen met zijn vrouw en hun kinderen Willem, Jurre en Douwina in de ouderlijke boerderij waar hij geboren werd en opgroeide. De kinderen zijn nu 16, 13 en 12 jaar. Er stonden tien paardenboxen. Die werden in vijf jaar tijd uitgebreid naar 27, zodat er momenteel 75 paarden gehuisvest kunnen worden. Het bedrijf stoeterij HovenierWester fokt veulens vanaf een half jaar op tot ze ruim een jaar zijn. ,,Eins wolle wy se oant trije jier hâlde, mar dêr is mear romte foar nedich’’, schetst zijn vrouw die nu met hulp beide bedrijven voortzet.