Geen acute problemen ontdekt bij inspectie aan brug bij Spannenburg: 'Wel een paar bouten en moeren aangedraaid'

Het onderzoek aan de houten constructie van de brug was nodig om de veiligheid van de druk bereden brug te garanderen.

Het onderzoek aan de houten constructie van de brug was nodig om de veiligheid van de druk bereden brug te garanderen. Foto: Marco Keyzer

De inspectie aan de brug bij Spannenburg is vrijdagmiddag afgerond. Er moesten een paar bouten en moeren worden aangedraaid, maar volgens Rijkswaterstaat zijn er geen acute problemen ontdekt.
Lees meer over
De Fryske Marren

Wel laat woordvoerder Anne van der Meer weten dat het asfalt en het beton punten van aandacht zijn. ,,Dat houden we in de gaten. Voor reparatie moeten we wachten tot het weer beter is.”

Het onderzoek naar de houten constructie van de brug was nodig om de veiligheid van de druk bereden brug te garanderen. De overgang is verouderd en krijgt door de afsluiting van de A7 veel verkeer te verwerken. Op de brug zit sinds 2018 een aslastbeperking. Dat betekent dat verkeer zwaarder dan 10 ton de oversteek niet mag maken.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie willen het opknappen van de brug met voorrang aanpakken. Dat geldt ook voor vier andere bruggen over de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.