Fryske Marren houdt vast aan toeristische invulling camping Lemmer

Camping Lemmer. FOTO LC

Het college van gemeente De Fryske Marren wil een volledig toeristische invulling voor de toekomt van camping Lemmer. Zeventig ingediende zienswijzen hebben niet tot nieuwe inzichten geleid.
Lees meer over
De Fryske Marren

Dat zegt wethouder Irona Groeneveld. ,,Een volledig toeristische invulling biedt het meeste perspectief voor een toekomstbestendige camping op deze locatie. We vinden het belangrijk dat de camping variatie biedt en voor een breed publiek toegankelijk is.”

Vier onderzochte toekomstscenario’s variëren van volledig toeristisch naar volledig vaste plaatsen, een combinatie daarvan of een toeristisch bungalowpark. Sociaaleconomisch gezien verdient een toeristische invulling de voorkeur boven varianten met vaste plaatsen, zegt Groeneveld. Het volledig opnieuw inrichten van de camping moet vanuit veiligheidsoogpunt in alle gevallen.

Grote impact

De keuze voor een volledig toeristische invulling van camping Lemmer heeft een grote impact op vaste gasten. In totaal werden sinds mei zeventig zienswijzen ingediend waarvan de meeste ervoor pleiten om vast te houden aan de huidige opzet met overwegend vaste jaarplaatsen. Vaste gasten zijn teleurgesteld over het collegevoorstel om de camping om te vormen naar een volledig toeristische camping, waar geen plaats meer is voor vaste jaarplaatsen.

Geen nieuwe inzichten

Maar de zienswijzen hebben het college niet tot andere inzichten gebracht, zegt Groeneveld. ,,De genoemde argumenten zijn al meegewogen in het eerste voorgenomen collegebesluit in mei. Daarom houden we vast aan de voorkeur voor scenario 3 ‘volledig toeristisch’. De vaste campinggasten zijn hierover in een brief geïnformeerd.”

Het college stelt de gemeenteraad van De Fryske Marren voor om de huurovereenkomsten met vaste recreanten per 31 oktober 2021 te beëindigen en een financiële regeling vast te stellen voor het beëindigen van huurovereenkomsten en het weghalen van stacaravans en aanbouwen.

De gemeenteraad neemt een besluit op 28 oktober.

Nieuws

menu