Follegabrug vanwege renovatie drie dagen lang gestremd voor wegverkeer

FOTO PROVINCIE FRYSLÂN

De Follegabrug over de Follegeasleat is van 10 tot en met 12 november dicht voor wegverkeer. De brug wordt gerenoveerd.
Lees meer over
De Fryske Marren

De brug is gebouwd in 1961 en is toe aan groot onderhoud. Zo wordt de bovenbouw en het brugdek vervangen, de parallelbaan op de brug wordt smaller en ingericht voor alleen fietsers en voetgangers. Na de renovatie is de brug klaar om met een afstandsbediening vanuit It Swettehûs in Leeuwarden bediend te worden.

Het betekent niet dat het onderhoud in drie dagen klaar is: vanaf 12 november ligt er een tijdelijke brug voor auto’s en een aparte tijdelijke brug voor (brom-)fietsers en voetgangers over de Follegeasleat. In totaal duren de werkzaamheden aan de brug namelijk nog tot eind mei 2021.

Van 10 tot en met 12 november kunnen auto’s omrijden via Sint Nicolaasga, voor landbouwverkeer is een aparte omleiding ingesteld, dit kan via Wijckel, Sondel en Lemmer rijden. Vaarverkeer hoger dan 1,5 meter kan van 1 november 2020 tot ongeveer april 2021 niet onder de brug door.

Als de nieuwe bovenbouw en de gerenoveerde ‘klep’ van de brug geplaatst worden, in februari 2021, is de brug nog eens 12 dagen gestremd.

Nieuws

menu