Een burgemeester met een eigen podcast. Fred Veenstra van De Fryske Marren spreekt over serieuze zaken (en ook over Valentijnsbloemen)

Gaf burgemeester Fred Veenstra zijn vrouw op Valentijnsdag een bos bloemen? Wie de antwoorden op dat soort vragen wil weten kan sinds februari luisteren naar een podcastserie.

De opname van de vierde aflevering van Radio Heremastate met van links naar rechts wethouder Barbara Gardeniers, woordvoerder en interviewer Wout de Jong en burgemeester Fred Veenstra.

De opname van de vierde aflevering van Radio Heremastate met van links naar rechts wethouder Barbara Gardeniers, woordvoerder en interviewer Wout de Jong en burgemeester Fred Veenstra. Foto: Niels de Vries

Lees meer over
De Fryske Marren

„Een journalist van de Leeuwarder Courant is aanwezig achter de schermen”, vertelt presentator Wout de Jong tijdens de opname van de vierde aflevering van de podcast Radio Heremastate. „Fred”, richt hij zich tot de burgemeester van De Fryske Marren. „Ben je dan ook extra voorzichtig met wat je gaat zeggen?” Veenstra: „Ik denk dat dat mee gaat vallen. Ja, laten we maar gewoon open en transparant zijn. Ik heb niks te verbergen.”