Dorpswandeling in Goingarijp met QR-codes

De kerk van Goingarijp. Foto Jouster Courant

Vanaf zaterdag is Goingarijp een multifunctioneel informatiebord rijker. Op het bord staat de historie van het dorp, tal van oude foto’s en het is startpunt van een dorpswandeling.
Lees meer over
De Fryske Marren

Burgemeester Veenstra onthult zaterdag het bord. Ook geeft hij het startschot voor de bijbehorende dorpswandeling. Het informatiebord vormt het middelpunt van een innovatieve wandeling waar een website en informatiebordjes met QR-codes aan zijn gekoppeld.

„Uit verhalen van oud-bewoners en via diverse oude documenten en krantenknipsels weten we dat Goingarijp een bijzondere geschiedenis heeft”, aldus Plaatselijk Belang Goingarijp (PB). De organisatie wil met de informatiebordjes laten zien hoe het - ooit nauwelijks bereikbare - dorp uitgroeide tot een plek waar vandaag de dag met zoveel plezier wordt gewoond en natuur- en watersportliefhebbers genieten van rust en het water.

QR-code

Op het bord staat de ontstaansgeschiedenis van het dorp in het Nederlands en het Fries. Het bord is het startpunt van de dorpswandeling. Deze voert langs twaalf kleinere bordjes rondom de kerk en beschrijft onder meer het dorp en de school. De bordjes zijn voorzien van een QR-code waarmee een websitepagina kan worden bezocht die continu door PB wordt beheerd en aangevuld.

De dorpswandeling is tot stand gekomen in samenwerking met bureau DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing uit Joure.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen