Corona-uitbraak in Talma Hiem in Balk: veertien besmettingen en twee doden

FOTO GOOGLE MAPS

In het woonzorgcentrum Talma Hiem in Balk zijn in totaal zestien van de 73 bewoners positief getest op het coronavirus. Twee van hen zijn inmiddels overleden, zo meldt Zorggroep Hof en Hiem.
Lees meer over
De Fryske Marren

Vorig weekend kwam aan het licht dat twee bewoners besmet waren, daar kwamen afgelopen week nog eens veertien bovenop. Ook zeven medewerkers zijn besmet.

De besmettingen hebben allemaal plaatsgevonden op de afdelingen Akkelei en Beltsjeblom. Twee bewoners van Talma Hiem zijn overgeplaatst naar de corona-afdeling van Anna Schotanus in Heerenveen. Twaalf andere bewoners worden in Talma Hiem geïsoleerd verzorgd en verpleegd. De zeven medewerkers zitten thuis in quarantaine.

Op de afdeling Beltsjeblom is de komende tien dagen geen bezoek mogelijk. Op de andere afdelingen hebben bewoners die niet besmet zijn met het coronavirus of niet preventief in quarantaine zitten de mogelijkheid om één vaste bezoeker te blijven ontvangen. Dit geldt ook voor de bewoners van de afdeling Akkelei, die afgelopen week gesloten is geweest.

Directeur John van Arnhem benadrukt dat zijn medewerkers doen wat ze kunnen. „Ondanks de vele voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen is het niet gelukt om het coronavirus buiten de deur te houden. Alle medewerkers werken volgens protocol en weten precies wat zij moeten doen. Zij doen uitstekend hun werk.”

Nieuws

menu