Brûsplak Joure: drie mogelijke locaties

Logo van de gemeente De Fryske Marren. FOTO LC

De projectgroep voor het nieuwe sociaal-culturele centrum Brûsplak in Joure heeft drie locaties op het oog. Dat bleek donderdag bij een presentatie.
Lees meer over
De Fryske Marren

Tijdens een digitale bijeenkomst werden in totaal zes mogelijkheden getoond op drie verschillende locaties. Een optie is nieuwbouw aan de Sinnebuorren, vlakbij de Aldi. Ook nieuwbouw bij zwembad Swimfun is een mogelijkheid.

Ten slotte zijn er nog vier varianten op de plek van sporthal De Stuit. Op die plek is er volgens de projectgroep de keuze tussen nieuwbouw of een aantal verbouwingsopties. Het gebouw moet rond de 1650 vierkante meter vloeroppervlak hebben.

De projectgroep, die bestaat uit It Lokaal en de gemeente De Fryske Marren, is al ruim anderhalf jaar bezig met het project. Eerder zijn zo’n negentig culturele en sociaalmaatschappelijke organisaties gevraagd of zij iets zagen in een nieuw centrum en waaraan dat dan moest voldoen. Die informatie is gebruikt voor de plannen.

Een definitieve beslissing wordt later genomen. De komende tijd mogen de organisaties laten weten wat ze van de ideeën vinden.

Nieuws

menu