Bouwbedrijf plaatst huurwoningen in Joure: in een dag geklikt en gestapeld tot een woning

Dirk Jan de Rouwe (l) van Dijkstra Draisma overhandigt het boek over het droogstapelsysteem aan Ruben Grevers van Accolade (r). FOTO ACCOLADE

Aan de Wietske Tademalaan in Joure worden vanaf deze week zestien zogenoemde droogstapelwoningen gebouwd, woningen die grotendeels al in de fabriek zijn gemaakt.
Lees meer over
De Fryske Marren

In maart 2021 moet het hele project van zestien huurwoningen opgeleverd zijn. Bouwgroep Dijkstra Draisma startte met het plaatsen van de begane grondvloeren en meterkasten, daarna zijn de nutsvoorzieningen aangesloten. De verschillende elementen van de woningen zijn in de fabriek gemaakt. In principe is het zo mogelijk om in een dag een woning te bouwen.

De woningen die Accolade eerst aan de Wietske Tademalaan had staan, vijftien stuks, werden eerder al circulair gesloopt. De onderdelen van deze woningen worden zo veel mogelijk hergebruikt.

In januari van 2021 zijn de casco’s van de zestien woningen klaar. Daarna sluit Dijkstra Draisma de installaties aan en plaatst ze de dakpannen. Begin maart volgt de oplevering van de woningen en is het tijd voor de inrichting van de tuinen en het openbaar terrein. Eind maart 2021 is het project afgerond.

Nieuws

menu