Bootjesman Joure die werd aangehouden na een vermeende mishandeling is geen verdachte meer

De boot van de 44-jarige man. FOTO SIMON BLEEKER

De 44-jarige bootjesman die vorige week werd aangehouden na een vermeende mishandeling in Joure is geen verdachte meer. Dat bevestigt de politie.
Lees meer over
De Fryske Marren

Vorige week dinsdag werd de man aangehouden wegens mishandeling. Hij was tot ergernis van een aantal bezoekers van Café ’t Syl aan het barbecueën voor zijn boot. De bezoekers zeiden er wat van en kregen onenigheid met de man. Een van de mannen zou de barbecue hebben omgetrapt.

Volgens de eigenaren van het café zou de man daarna hebben geslagen. Kort na het incident werd hij aangehouden door de politie. De volgende dag werd hij volgens zijn broer vrijgelaten. Een woordvoerder van de politie laat nu desgevraagd weten dat de man geen verdachte meer is.

De ,,verhalen van alle betrokkenen’’ zijn gehoord, zegt de woordvoerder. ,,Op dit moment is het te onduidelijk wat er is gebeurd. Er zijn ook geen aanknopingspunten meer.’’ Volgens de woordvoerder is ,,onvoldoende gebleken dat sprake was van mishandeling.’’

De man heeft een ligverbod opgelegd gekregen van de gemeente De Fryske Marren, omdat hij volgens de gemeente onder meer overlast veroorzaakt in de omgeving. Ook twee andere personen hebben zo’n verbod opgelegd gekregen.

Lees ook [PREMIUM] Overlastboten Joure hebben ligverbod

Nieuws

Meest gelezen