Binnenvaartschip ramt sluis bij Terherne, herstelwerkzaamheden woensdagmiddag van start

FOTO RIJKSWATERSTAAT

De sluis bij Terherne is dinsdagmiddag aangevaren door een passerend binnenvaartschip. De Terhornstersluis is daarbij aan de Snitser Mar-zijde flink beschadigd geraakt. Ook het schip liep schade op.
Lees meer over
De Fryske Marren

,,Hoe groot de schade is en wat de oorzaak van het ongeluk is moet worden onderzocht’‘, zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan het einde van de middag.

Door duikers is in de avond een inspectie uitgevoerd om te ontdekken of zich onder water obstakels bevonden, dat bleek niet zo te zijn. Schepen in het Prinses Margrietkanaal kunnen met gepaste snelheid door de sluis varen.

Een jaar geleden voer er ook al een vrachtschip, op een andere plek, tegen de sluis bij Terherne. Toen raakte een van de pijlers beschadigd. Die moest worden vervangen.

Het onderzoek naar de oorzaak van de aanvaring bij de sluis wordt gedaan door ongevalsspecialisten van de Landelijke Eenheid van de politie. Woensdagmiddag wordt er gestart met de herstelwerkzaamheden, waaronder het repareren van de verlichting en het zekeren van loshangend beton.

Lees ook | Binnenvaartschip ramt pijler Terhornstersluis, Rijkswaterstaat moet deze vervangen

Nieuws