Bestuurder weigert rammelbak te verlaten en wordt aangehouden

FOTO LC/ ARODI BUITENWERF

Een bestuurder van een auto met een Pools kenteken is maandagmiddag aangehouden, omdat hij zijn auto niet wilde verlaten nadat de officier van justitie had besloten het voertuig in beslag te nemen.
Lees meer over
De Fryske Marren

De auto vertoonde dusdanig veel technische mankementen dat het niet verantwoord was om de weg nog op te gaan. Agenten zagen de man rijden op de A7 in de richting van Joure en besloten de auto te controleren omdat de achtervering van de auto was doorgezakt.

Omdat er door de agenten al veel gebreken werden gevonden, werd de RDW erbij gehaald om de auto aan een controle te onderwerpen. Ook zij vonden zo veel mankementen dat de officier van justitie besloot de auto in beslag te nemen.

De eigenaar van de auto was het daar niet mee eens en bleef in het voertuig zitten toen de berger de auto mee wilde nemen. Agenten besloten over te gaan op aanhouding van de man toen hij niet wilde luisteren en er moest pepperspray aan te pas komen voordat de man losliet. Toen hij geboeid was spuugde de man nog naar de agenten. Met een spuugmasker op is hij uiteindelijk naar het cellencomplex gebracht. De agenten zitten in afwachting van een coronatest in quarantaine en hebben aangifte tegen de man gedaan.

Nieuws

menu