Snelheidsduivel rijdt 209 km/u op weg bij Sondel waar 60 toegestaan is

FOTO GOOGLE STREETVIEW

Een 21-jarige beginnend bestuurder uit De Fryske Marren is vrijdagavond door de politie in Sondel aangehouden omdat hij met 209 km/u over een weg reed waar 60 als maximumsnelheid geldt. Zijn rijbewijs en de auto zijn in beslag genomen.
Lees meer over
De Fryske Marren
Súdwest-Fryslân

Er zaten bovendien twee jeugdige bijrijders in de auto. De bestuurder zal verder een verplichte cursus bij het CBR moeten volgen.

Meerdere rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontrole

De politie voerde aan de Sondelerdyk een verkeerscontrole uit vanwege klachten over te hard rijdende auto’s. Dat resulteerde in verschillende andere bekeuringen en de invordering van nog twee andere rijbewijzen.

Een 17-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente De Fryske Marren raakte zijn trekkerrijbewijs kwijt, omdat hij op een quad 69km/u reed terwijl de maximum toegestane snelheid van het voertuig 25 km/u is. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u bij deze voertuigen wordt het rijbewijs ingevorderd. De 17-jarige was pas tien weken in het bezit van het rijbewijs.

Op dezelfde weg werd ook van een 33-jarige inwoner uit de gemeente de Fryske Marren het rijbewijs ingevorderd. De man reed gecorrigeerd 110 km/u. Een andere autobestuurder kreeg een boete na het overschrijden van de maximumsnelheid van 30 km/u; de bestuurder reed gecorrigeerd 97 km/u.

Itens en Sneek

Op It Sân in Itens werd vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige motorbestuurder uit de gemeente Leeuwarden. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 125 km/u, waar 60 km/u is toegestaan. Drie automobilisten werden hier bekeurd voor snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u.

Op de N7 in Sneek werd een autobestuurder bekeurd omdat hij meer dan 30 km/u te hard reed.

Nieuws

menu