Amsterdammers stelen lege bierfusten in Sint Nyk

De dieven waren op het terrein van de drankenhandel aan de Wieken in Sint Nicolaasga gekomen door het hekwerk te vernielen. Foto: pixabay

De diefstal van 17 – lege – biervaten en twee koolzuurcilinders van het terrein van een drankenhandel in Sint Nicolaasga, leverde twee Amsterdammers (23 en 25 jaar) maandag bij de politierechter celstraffen op van respectievelijk een maand en zeven maanden.
Lees meer over
De Fryske Marren

De dieven waren op het terrein van de drankenhandel aan de Wieken in Sint Nicolaasga gekomen door het hekwerk te vernielen. De 17 fusten, van elk 20 liter, en twee koolzuurcilinders hadden ze op de achterbank van hun BMW gepropt. De auto werd bestuurd door de jongste van de twee.

Zo kwam de politie de Amsterdammers ook op het spoor: via een zogeheten ANPR-melding (automatic numberplate recognition, of automatische kentekenplaat herkenning) kreeg de politie er lucht van dat de bestuurder van BMW niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Zwijgrecht

De mannen werden op een tankstation aan de A6 aangehouden. Aanvankelijk beriepen ze zich op het zwijgrecht. Maandag wilden ze, zittend voor rechter Klaas Bunk, wel wat zeggen. De jongste van de twee bekende bij de diefstal betrokken te zijn geweest. Volgens hem was het de bedoeling de gestolen spullen te verkopen.

De andere verdachte beweerde dat hij niets met de diefstal te maken had. Hij zou door de bestuurder van de BMW ergens in Friesland zijn opgepikt. Waar precies kon hij niet zeggen en hij wilde ook niet zeggen wat hij daar had gedaan. Het zou in ieder geval gaan om iets illegaals.

Strafblad van 7 pagina's

De 23-jarige kreeg een celstraf van een maand, plus drie maanden voorwaardelijk. Hij heeft een strafblad van 7 pagina’s. Het strafblad van zijn stadgenoot is veel dikker en telt 19 bladzijden. Dat was aanleiding voor officier van justitie Sus Broekstra om 7 maanden cel te eisen. De rechter vonniste conform. 

 

Nieuws

menu