In Lemmer komen 120 parkeerplekken aan de Vuurtorenweg

Aan de Vuurtorenweg in Lemmer worden 120 parkeerplekken gemaakt. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren in antwoorden op vragen van VVD en NCPN.

Archieffoto. Lemster Gatze Wouda bij de bouwplaats van de supermarkt die veel parkeerruimte opslokt.

Archieffoto. Lemster Gatze Wouda bij de bouwplaats van de supermarkt die veel parkeerruimte opslokt. FOTO MARCO KEYZER

Inwoners van Lemmer klagen er al lange tijd over dat er volgens hen te weinig parkeerplekken in het dorp zijn.

In en rondom de Parkstraat werden daarom onlangs borden geplaatst met daarop: ‘parkeren uitsluitend voor bewoners’. Gehandhaafd wordt er niet, omdat dat niet zou kunnen, zei de gemeente. Niet-bewoners konden er alsnog ongestraft parkeren.

De borden leidden tot vragen van VVD en NCPN. De partijen stelden onder meer de indruk te hebben dat de communicatie van de gemeente over oplossingen richting omwonenden ‘weer veel te wensen’ overliet en vroeg of dat klopte.

Volgens het college is die constatering ‘niet geheel terecht’. ‘Alvorens over oplossingen te kunnen communiceren moeten die op haalbaarheid zijn getoetst. Hier gaat – hoe vervelend ook – enige tijd overheen.’

Eind vorige week maakte de gemeente bekend op het Fedde Schurerplein in Lemmer tijdelijk twintig extra parkeervakken te hebben ingericht. Over andere parkeerplekken die eerder werden toegezegd kon een woordvoerder gisteren niks zeggen, omdat de gemeente nog in gesprek is.

Uit de beantwoording, van 2 juli, blijkt echter dat de gemeente huurplek heeft gevonden aan de Vuurtorenweg. Volgens de tekst wordt deze week begonnen met het inrichten van het plan. Bovendien worden de ‘bestaande parkeerverwijzingen’ naar het centrum weggehaald. In plaats daarvan worden bezoekers naar het nieuwe terrein en ‘parkeerterrein ’t Strand’ geleid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren