Vier jaar cel voor steekpartij op treinperron De Westereen

FOTO DE VRIES MEDIA

De 30-jarige asielzoeker uit Eritrea die op 11 november vorig jaar op het perron van het treinstation in De Westereen zijn toen 25-jarige vriendin neerstak, is dinsdag wegens poging doodslag veroordeeld tot vier jaar cel. Het Openbaar Ministerie (OM) had vijf jaar geëist.
Lees meer over
Dantumadiel

Door lukraak op het slachtoffer in te steken, heeft de veroordeelde volgens de rechtbank „bewust de aanmerkelijke kans aanvaard” dat de vrouw om het leven zou kunnen komen. Het slachtoffer werd acht keer gestoken, in de armen en eenmaal in de nek. Door ingrijpen van een omstander is volgens de rechtbank erger voorkomen.

Een paar dagen voor de steekpartij was de verdachte bij zijn ex-vriendin aan de deur geweest. De vrouw waarschuwde de politie. Toch kwam de verdachte een paar dagen later terug, hij wilde dat de vrouw hem zou helpen zijn verblijfsvergunning terug te krijgen. Die was ingenomen door de autoriteiten in Denemarken, waar hij verbleef.

In eerste instantie ging hij weg, om even later op te duiken op het treinstation, waar hij vanuit het niets op zijn ex in begon te steken. De vrouw liep fysiek en psychisch letsel op, waar ze nog steeds last van heeft. Ze heeft een incomplete dwarslaesie opgelopen en PTSS. De rechtbank bepaalde dat de verdachte haar 15.000 euro smartengeld moet betalen en ruim 3000 euro aan materiële kosten.

Nieuws

menu