Twee extra opvanglocaties Oekraïners in Dantumadiel gezocht

Het oude schoolgebouw van de Fontein in Damwâld wordt een tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. FOTO GEMEENTE DANTUMADIEL

Dantumadiel is op zoek naar minstens twee extra gemeentelijke opvanglocaties voor Oekraïners. De opvang in voormalige basisschool de Fontein gaat mogelijk in de verkoop.
Lees meer over
Dantumadiel

Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatieavond over vluchtelingen en asielzoekers in het gemeentehuis. Dantumadiel richtte dit jaar twee gemeentelijke opvanglocaties in, in het voormalige schoolgebouw Fontein in Damwâld en de voormalige Talant-locatie de Wynbrekker in hetzelfde dorp. Beide gebouwen bieden onderdak aan 55 Oekraïense vluchtelingen. Daarnaast verblijven er nog 17 ontheemde Oekraïners bij particulieren in Dantumadiel.

In de verkoop

De Fontein is gemeentelijk eigendom en gaat mogelijk binnenkort in de verkoop. Een definitieve einddatum voor de opvang daar is nog niet gegeven, en toch zoekt men nu alvast naar twee extra locaties. Ook omdat het aantal opvanglocaties komend jaar moet uitgroeien tot 150.

De gemeente heeft vooralsnog zes locaties op het oog als nieuwe opvangplek. Die liggen verspreid over de gemeente, werd dinsdagavond gezegd.

Nieuws

menu