Man (20) uit gemeente Dantumadiel aangehouden voor overval op vrouw in Broeksterwâld

FOTO KAPPERS MEDIA

Een 20-jarige man uit de gemeente Dantumadiel is dinsdagochtend aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van een overval op een 70-jarige vrouw in haar woning in Broeksterwâld op 15 december.
Lees meer over
Dantumadiel

De man wordt op dit moment verhoord en zal donderdag aan de rechter-commissaris worden voorgeleid. Deze zal beslissen of hij langer vast blijft zitten.

De vrouw hoorde dinsdagavond 15 december eerst ‘gerommel’ achter de achterdeur van haar woning aan de Patrimoniumwei in Broeksterwâld. Kort daarna werd er aangebeld bij de voordeur. Toen de bewoonster de deur opendeed, stond daar een man met een bivakmuts op zijn hoofd en een wapen in zijn hand. Hij eiste geld.

De vrouw ging terug de woning in voor het geld en de man liep achter haar aan. De man kreeg het geld en vertrok daarna weer. De vrouw raakte niet gewond.

Er werd door de politie een buurtonderzoek gedaan en medewerkers van de forensische opsporing hebben sporen veiliggesteld. Naar aanleiding van het onderzoek van de politie is nu dus een verdachte aangehouden. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt er proces-verbaal opgemaakt en wordt de zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Nieuws

menu