Lees terug: Celstraf voor man (46) uit Feanwâlden die hoofd ex-vrouw aan burgemeester wilde aanbieden

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 46-jarige man uit Feanwâlden wilde graag naar huis. Maar daar stak rechter Klaas Bunk maandagmiddag een stokje voor. Hij vond de door hem gepleegde delicten daar te ernstig voor.
Lees meer over
Dantumadiel

De man had gedreigd zijn ex te onthoofden. Het hoofd wilde hij vervolgens aanbieden aan de burgemeester, Klaas Agricola van Dantumadiel.

Verder plaste hij een politiecel onder en gooide hij thee naar een gevangenismedewerker van de PI Leeuwarden. De verklaring van de verdachte dat dit per ongeluk ging bij de overhandiging via het luikje, wilde er bij de rechter niet in.

Daarnaast maakte hij zich schuldig aan het verspreiden van foto’s van zijn ex-vrouw in de familieapp met eronder beledigende teksten. Hiervan had hij zichtbaar spijt, hij werd emotioneel toen dit punt aan de orde kwam, vooral omdat ook kinderen de berichten onder ogen hadden gekregen.

Verder had hij zich, ondanks een verbod, in de buurt van zijn voormalige echtgenote begeven. De rechter geloofde niet dat hij niet van het verbod wist, dat zat ‘gewoon’ in het dossier met eronder de handtekening van de man.

De rechter veroordeelde de Feanwaldster tot 360 dagen cel, waarvan 180 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook moet hij de schoonmaakkosten van de cel, 58,64, betalen.

Lees hieronder de tweets over de zitting terug:

Nieuws

Meest gelezen