Dorpsbelang: Haadwei Damwâld nog niet in orde

De Haadwei. Foto: Jacob van Essen

Volgens Dorpsbelang Damwâld hebben aanpassingen aan de Haadwei de weg nog onvoldoende verbeterd. Zo zou de maximumsnelheid op de hele weg omlaag moeten.
Lees meer over
Dantumadiel

Dat staat in een brief van Dorpsbelang aan de gemeente Dantumadiel. De Haadwei werd een paar jaar geleden opnieuw ingericht. Dorpsbelang ziet dat ‘een aantal zaken niet loopt zoals verwacht’. Zo is het aantal gebruikers op de weg niet of nauwelijks gedaald, wordt er op sommige stukken nog steeds te hard gereden en is het op kruisingen nog steeds onduidelijk welke regels gelden.

Dorpsbelang wil dat de verbeterplannen die er zijn snel worden uitgevoerd. De dorpsvertegenwoordigers denken dat er in elk geval een snelheidsremmer bij de zuidelijke entree, meer bebording en veiligere oversteekplaatsen moeten komen. Ook zou de maximumsnelheid op de gehele weg naar 30 kilometer per uur moeten.

Dantumadiel laat weten dat het ‘nog druk bezig is om, voor zoveel mogelijk gebruikers, aanpassingen te doen aan de Haadwei. Dat is complex. De wethouder heeft de klankbordgroep en dorpsbelang Damwâld ingelicht over de voortgang en toezeggingen gedaan over de communicatie met de klankbordgroep.’

Nieuws

menu