De eerste EK-voorspelling van struisvogel 'Para Patty' belooft weinig goeds: gaat Nederland de eerste wedstrijd verliezen?

Tijdens de coronacrisis is struisvogel Patty een 'bekende Nederlander' geworden. Ze voorspelt op Radio 2 de wedstrijden van het Nederlands elftal.

Een van de struisvogels van Sanjes Safari in Feanwâlden is tijdens de coronacrisis een ‘bekende Nederlander’ geworden. Patty ‘voorspelt’ nu tijdens het Europees Kampioenschap de wedstrijden van het Nederlands elftal.
Lees meer over
Dantumadiel

Het park bedacht de actie ‘Adopteer een dier’, om de financiële nood tijdens de coronacrisis iets te lenigen. Het Radio 2-programma Jan Willem Start Op ontfermde zich over de struisvogels Patty en Henny. De diskjockeys lieten Patty de winnaar van de Gouden Radioring voorspellen, die raadde ze juist en ook de datum van de opening van de terrassen had ze goed.

Dit zal de eerste voorspelling zijn waarvan de luisteraars hopen dat ze het niet goed heeft: Patty voorspelde namelijk vrijdagochtend in de radioshow dat Nederland de eerste poulewedstrijd van het EK op zondag tegen Oekraïne gaat verliezen. Uit drie emmers met voer (één met de Nederlandse vlag, één met beide vlaggen voor een gelijkspel en de Oekraïense vlag) koos Patty de emmer met de vlag van Oekraïne.

Nieuws

menu