Corona hakt erin bij Sanjes Safari in Feanwâlden, dus kun je nu een dier adopteren

FOTO SANJES SAFARI

Door de coronacrisis zakte het bezoekersaantal van het vernieuwde Sanjes Safari, voorheen bekend als Sanjesfertier, in Feanwâlden van 50.000 naar net boven de 30.000 mensen. Dat hakt er flink in, dus heeft de eigenaar een oplossing bedacht: je kunt de dieren uit het park nu adopteren.
Lees meer over
Dantumadiel

De kosten gaan immers gewoon door „of we nou open of gesloten zijn”, vertelt parkeigenaar Wimer Visbeek. „De dierverzorging heeft nou eenmaal veel vaste kosten met dierverzorgers, diervoer en dierenartskosten. De steunmaatregelen zijn helaas verre van toereikend.”

Volgens Visbeek werd er door veel mensen gevraagd hoe ze het park konden steunen, zo is er het idee ontstaan om mensen een dier te laten ‘adopteren’.

Met een bedrag vanaf 25 euro kunnen mensen het park steunen en symbolisch een dier adopteren. Bij dat ‘instapbedrag’ krijgen mensen een adoptie-oorkonde met foto van het adoptiedier en een vermelding op de website. Vanaf 100 euro krijgt men vier vrijkaarten en vanaf 200 euro wordt de naam van de donateur vermeld bij het verblijf.

Nieuws

menu