'Alle hens aan dek' bij Talma Hûs: 21 bewoners besmet met coronavirus, vier overleden

FOTO GOOGLE STREETVIEW

FOTO GOOGLE STREETVIEW

Het is „alle hens aan dek” bij verpleeghuis Talma Hûs in Feanwâlden. De afgelopen week raakten ongeveer 21 bewoners en 18 medewerkers besmet met het coronavirus. Ook overleden er al vier bewoners aan het virus.
Lees meer over
Dantumadiel

Exacte besmettingsaantallen zijn maar moeilijk te achterhalen, zo meldt Natasja Visser, communicatiemanager van Kwadrant Groep. „De aantallen schommelen van dag tot dag. De één gaat in quarantaine, de ander komt er weer uit.” In totaal wonen er 136 mensen in Talma Hûs.

Of er vier bewoners zijn overleden aan het virus of al meer, kan ze ook niet zeggen. „Het klopt dat er mensen overlijden, maar dat is voor ons niet nieuw, dat hoort bij ons werk.”

Ondertussen is het puzzelen met de bezetting, want ook medewerkers zijn besmet geraakt of moeten om andere redenen in quarantaine. „Het is alle hens aan dek nu. Je bent nu creatief met het rond krijgen van de roosters. We zetten personeel bijvoorbeeld anders in.”

Maar het is niet zo dat het verpleeghuis ‘op slot’ gaat. Integendeel: bezoek blijft mogelijk voor mensen die niet geïsoleerd verpleegd worden, maar wel op afspraak en maar één persoon per bewoner per dag. Half december was dit wel het geval, toen werd het verpleeghuis voor bijna een week gesloten vanwege een corona-uitbraak.