Wellnesscentrum op zwembadlocatie Ameland alleen haalbaar met hotelkamers

FOTO ARCHIEF LC

Een wellnesscentrum op de locatie van het voormalige zwembad aan de Molenweg in Nes is alleen economisch haalbaar wanneer zo’n centrum wordt gecombineerd met de bouw van 80 tot 120 hotelkamers.
Lees meer over
Ameland

Dat blijkt uit een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek door horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners, in opdracht van het college van Ameland.

Nadat de wellnessplannen de eilander politiek de afgelopen jaren meermaals hebben opgeschud, wilden burgemeester en wethouders met het haalbaarheidsonderzoek de regie weer in eigen handen nemen.

Uit het onderzoek blijkt dat een wellnesscentrum zonder meer op de locatie van het voormalige zwembad niet rendabel is. Door een combinatie met kuurfaciliteiten verbetert de haalbaarheid. Maar alleen een wellnesscentrum met kuurfaciliteiten én extra hotelkamers haalt op papier een acceptabel rendement. De optimale schaalgrootte van het hotel ligt dan bij ongeveer 100 kamers.

Lees ook: Wellnessplannen blijven Amelander raad verdelen

Het voorstel van het college is nu om voor de locatie een bestemmingswijziging voor te bereiden. Onder het huidige bestemmingsplan is de bouw van een wellnesscentrum al mogelijk en kan ook een afzonderlijk hotel worden gerealiseerd. Voor een combinatie van die twee, waarbij ze onderling zijn verbonden, biedt het bestemmingsplan geen ruimte.

Aangezien een gecombineerde ontwikkeling een voorwaarde is van het college, in lijn met het advies van Van Spronsen & Partners, is hiervoor een wijziging nodig van het bestemmingsplan.

Lees ook: Politiek Ameland waagt zich weer aan zwembad

Nieuws

menu