Veerboot naar Ameland de Sier voorlopig uit de vaart door brand

Veerboot Sier onderweg naar Ameland. FOTO JAN SPOELSTRA

Door de brand in de machinekamer kan de veerboot Sier naar Ameland voorlopig niet varen. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe lang de boot buiten gebruik is.
Lees meer over
Ameland
Noardeast-Fryslân

Net voordat de veerboot zaterdag tegen 19.00 uur op Ameland aanmeerde, brak brand uit in de machinekamer. De boot kon doorvaren en alle 127 passagiers konden de boot zonder problemen verlaten. Volgens directeur Ger van Langen van rederij Wagenborg hebben zij weinig van de brand gemerkt.

De oorzaak van de brand was volgens Van Langen het knappen van een leiding waar olie doorloopt. ,,De hydrauliekleiding, een onderdeel van de boordsturing, is gebarsten. Daardoor is er olie op de uitlaatgassenleiding gelekt. Die leidingen zijn erg heet, dat heeft brand veroorzaakt.’‘

De brandweer van Ameland kon de brand snel blussen, maar toen was al forse schade ontstaan. Hoe groot de schade precies is en hoe veel tijd de reparatiewerkzaamheden in beslag nemen, zal zondag onderzocht worden.

Reserveboot de Monnik opgehaald uit Lauwersoog

De directeur van de rederij stelt dat het uitvallen van de boot geen gevolgen heeft voor de dienstregeling. De Monnik, de tweede boot van Schiermonnikoog, wordt zondag uit Lauwersoog opgehaald en zal tijdelijk voor de veerverbinding tussen Holwerd en Ameland ingezet worden, naast de overgebleven boot de Oerd. Volgens Van Langen is een tweede boot daar harder nodig dan op de route naar Schiermonnikoog.

Vanwege de voorspelde laagwaterstanden vallen zondagmiddag wel enkele afvaarten uit. Voor maandagavond zijn de vertrektijden van een aantal afvaarten van de veer- en sneldienst veranderd.

Nieuws

menu