Tweede zonnepark op Ameland niet direct aangesloten op elektriciteitsnet, het krijgt een accupakket

De intentieovereenkomst werd ondertekend door wethouder Piet IJnsen, dagelijks bestuurder Otto van der Galiën van Wetterskip Fryslân en Johan Kiewiet, directeur van de Amelander Energiecoöperatie AEC. FOTO JAN SPOELSTRA

Een tweede zonnepark op Ameland komt steeds dichterbij. Maandag tekenden Wetterskip Fryslân, gemeente Ameland en de Amelander Energiecoöperatie AEC een intentieovereenkomst.
Lees meer over
Ameland

Het tweede zonnepark, met een gepland vermogen van 3 tot 4 Megawatt zal voorzien worden van een accupakket, wat ervoor zorgt dat de opgewekte energie tijdelijk opgeslagen en ingezet kan worden als het zonnepark even geen energie levert. Het zonnepark wordt daarom niet direct op het elektriciteitsnet aangesloten.

De installatie is gepland op en naast het terrein bij de rioolwaterzuivering op Ameland. Ameland is van plan om naast de installatie op termijn ook een elektrolyzer te bouwen voor de productie van waterstof en een biovergister die groen gas produceert uit onder meer rioolslib dat afkomstig is van rioolwaterzuivering op Ameland.

Nieuws

menu