Studio's voor horecapersoneel op Vlieland en aanschaf wolverwerkingsmachine op Ameland: vijf projecten krijgen subsidie van Waddenfonds

Een De Waardtent op camping Stortemelk op Vlieland. Foto archief ANP

Voor vijf projecten in het Waddengebied trekt het Waddenfonds in totaal 250.000 euro aan subsidie uit.
Lees meer over
Ameland
Noardeast-Fryslân
Vlieland

Het gaat om het maken van een centraal digitaal systeem met alle informatie over het erfgoed op de Wadden, de bouw van vier studio’s voor horecapersoneel op Vlieland, de verbouw van het historische Harsta State in Hegebeintum, de aankoop van een wolverwerkingsmachine op Ameland en een nieuw dorpshuis in Termunten/Termunterzijl.

In het centraal digitaal systeem dat wordt opgezet komen gegevens van eilander musea, historische verenigingen, kerken en gemeentes te staan, zodat die makkelijk via zoekmachines geraadpleegd kunnen worden. Aan dit project draagt het Waddenfonds 50.000 euro bij, op een totale investering van 222.500 euro.

Voor horecapersoneel worden op camping Stortemelk op Vlieland vier studio’s gebouwd, daarnaast bouwt de camping een nieuwe bedrijfswoning en een nieuw bedrijfsgebouw. Het Waddenfonds subsidieert alleen de bouw van de studio’s met 50.000 euro. Voor de aanschaf van een wolverwerkingsmachine op Ameland is ook 50.000 euro beschikbaar, met de machine kan de wol van eilander schapen op het eiland verwerkt worden.

Dan wordt er ook nog bijgedragen aan een nieuw multifunctioneel centrum in Termunten en Termunterzijl.

Nieuws

Meest gelezen