Ook op alle Waddeneilanden coronatest voor toegang mogelijk

Ook op alle Waddeneilanden coronatest voor toegang mogelijk ANP

Vanaf zaterdag is het op alle Waddeneilanden mogelijk om een coronatest te laten afnemen voor een coronatoegangsbewijs. Daardoor hoeven mensen niet langer de oversteek te maken naar het vasteland voor een test.
Lees meer over
Ameland
Schiermonnikoog
Terschelling
Vlieland

Vanaf zaterdag is het op veel meer plekken verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Er was bij de bedrijven die het testen verzorgen op aangedrongen dat er ook testmogelijkheden zouden komen op Vlieland en Schiermonnikoog.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid en Stichting Open Nederland - de organisatie achter Testen voor Toegang - is vanaf zaterdag voor 90 procent van de mensen een testlocatie binnen 20 minuten autorijden bereikbaar en voor bijna iedereen binnen een halfuur. Op sommige plekken in Zeeuws-Vlaanderen, de Achterhoek en de Veluwe moeten mensen soms langer dan een halfuur rijden.

De openingstijden van de testlocaties zijn landelijk verruimd. Op donderdagen kunnen mensen van 07.00 uur tot 21.00 uur terecht voor een coronatest, op vrijdagen en zaterdagen van 07.00 tot 23.00 uur. Op alle andere dagen blijven de testlocaties geopend op de oude tijden: van 08.00 tot 18.00 uur.

Mensen die niet (volledig) zijn gevaccineerd en niet kunnen aantonen dat ze recent een coronabesmetting hebben doorgemaakt moeten een test laten doen. De negatieve uitslag is dan 24 uur lang geldig als coronatoegangsbewijs.

Nieuws

menu