Ook garnalenvissers stoppen zoekactie bij Ameland

Kottervissers zoeken laatste keer naar vermist meisje Ameland

Na een laatste poging donderdagmorgen hebben ook de garnalenvissers rond het middaguur de zoekactie naar het vermiste meisje bij Ameland beëindigd.
Lees meer over
Ameland

Er is een zoekslag uitgevoerd met negentien garnalenkotters op lijn, vertelt visser Johan Rispens van de ZK18 uit Zoutkamp. Vervolgens hebben vier kotters gevist bij paal 17, waar speurhonden geprikkeld zouden zijn geraakt. De andere schepen zijn onder begeleiding van de KNRM van het Westgat tot het Bornrif gevaren. Zij speurden het wateroppervlak af.

Bij de zoektocht donderdagochtend was ook een schip met sonarapparatuur betrokken. Enkele vissers uit Paesens-Moddergat zijn het Pinkegat in geweest. Verder heeft Rispens een helikopter in actie gezien.

‘Iedereen doet het met z’n hart’

Het stoffelijk overschot van het vermiste meisje is niet gevonden, moet Rispens tot zijn spijt melden. ,,We hebben heel goed ons best gedaan. Maar op een gegeven moment moet je de conclusie trekken: het houdt op.’’

De vissers waren vanaf maandag op eigen initiatief betrokken bij de zoekactie. Over een vergoeding voor hun inzet en brandstofkosten is niet gesproken. ,,Daar moet je het niet over willen hebben’’, zegt Rispens. ,,Iedereen doet het met z’n hart.’’

De politie besloot woensdagmiddag al om de zoektocht op zee te staken. Het veertienjarige Duitse meisje werd zaterdagavond door de stroming meegetrokken, toen ze in de branding naar de zonsondergang had gekeken.

Nieuws

menu