Hûs en Hiem kritisch: 'Nieuw hangargebouw voor vliegveld Ameland mag wel wat frivoler'

Het nieuwe vliegveld van Ameland krijgt schuurtype-gebouwen, volgens het ontwerp van architect Bernd Bove. ,,Dat past bij het eiland. We zijn geen Schiphol.” Van Hûs en Hiem mag het allemaal wel wat frivoler.

Het ontwerp van de nieuwbouw van Vliegveld Ameland van bovenaf, met links het logementengebouw, rechtsboven de hangar, links van dat gebouw het bezoekerscentrum en daar tussenin de verkeerstoren.

Het ontwerp van de nieuwbouw van Vliegveld Ameland van bovenaf, met links het logementengebouw, rechtsboven de hangar, links van dat gebouw het bezoekerscentrum en daar tussenin de verkeerstoren. ARTISTIEKE IMPRESSIE ADEMA ARCHITECTEN

Lees meer over
Ameland

Het meer dan veertig jaar oude hangargebouw op Ameland Airport aan de Strandweg bij Ballum is verouderd. Het gebouw is nu nog van een particuliere eigenaar, maar de gemeente gaat de nieuwbouw voor haar rekening nemen. Het is de bedoeling dat de exploitatie vervolgens in een stichting wordt ondergebracht, die het vliegveld en de gebouwen aan de gebruikers verhuurt.

Nieuws

menu