Nóg een aflevering van Reizen Waes in Friesland: ditmaal bezoekt Tom Waes de Waddeneilanden

Programmamaker Tom Waes, bekend van de Netflix-serie Undercover, trekt in het VPRO-programma Reizen Waes door Nederland en doet dit seizoen ook Friesland aan. FOTO LAURENS LINDHOUT

Programmamaker Tom Waes, bekend van de Netflix-serie Undercover, trekt in het VPRO-programma Reizen Waes door Nederland en doet dit seizoen ook Friesland aan.
Lees meer over
Ameland
Media
Schiermonnikoog
Terschelling
Vlieland

In de tweede aflevering van het seizoen volgde Waes Friese les in IJlst, leerde hij skûtsjesilen van gebroeders Brouwer en hoorde hij in Eastermar hoe het is om miljonair te zijn. Die aflevering was zondag te zien, maar ook de laatste aflevering van het seizoen speelt zich deels af in Friesland: op de Waddeneilanden.

Waes gaat ‘eilandhoppen’ in de laatste aflevering: zo bezoekt hij op Texel schapenboer Jan-Willem Bakker, gaat hij parachutespringen onder begeleiding van Jan Boyen Rienks en gaat hij in het holst van de nacht vogels spotten tijdens de Big Day. Op Vlieland bewaakt hij samen met het Nederlandse leger de Vliehors, hij overnacht op een drooggevallen schip op de Wadden en op Terschelling krijgt hij een rondleiding van zijn goede vriend Frank Lammers. Tot slot leert Waes op Schiermonnikoog sliksleeën.

Reizen Waes is iedere zondag om 20.50 uur te zien bij de VPRO op NPO 3. De aflevering op de Waddeneilanden wordt op zondag 21 november uitgezonden.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu