Marine zoekt dinsdag met onderwaterdrone bij Ameland

Kotters voeren maandag langs het strand ten noorden van Buren. Foto LC

De zoektocht naar het vermiste Duitse meisje bij Ameland is dinsdag hervat.
Lees meer over
Ameland

Politiewoordvoerder Anthony Hogeveen meldt dat er dinsdag 8 viskotters uitgevaren zijn. Maandag zochten al 21 garnalenvissers naar het vermiste meisje.

Ook is er dinsdag een gespecialiseerd team van de marine actief, dat speurt met een Remus-onderwaterdrone met sonar. Daarmee is het mogelijk objecten onder water op te sporen. Verder zijn de KNRM, de Kustwacht en de gemeente Ameland actief. Ook zijn twee boten van de Landelijke Eenheid van de politie en het Landelijk Team Onderwater Zoekingen aangesloten.

Het Search And Rescue-team zoekt dinsdag niet mee, aldus Hogeveen. Ook wordt er vandaag geen helikopter ingezet.

Sinds zaterdagavond wordt gezocht naar het veertienjarige Duitse meisje, dat in zee verdween ten noorden van Buren. Zij raakte iets na half elf in de problemen, toen ze samen met haar tweelingzus staande in het water naar de zonsondergang keek.

Ze werden meegesleurd door de stroming. Hun vader probeerde de meisjes nog te redden, maar dreef zelf ook tientallen meters naar het oosten. Hij wist het strand weer te bereiken en ook een van de meisjes kwam er op eigen kracht uit. Van haar zus is sindsdien niets meer vernomen.

De afgelopen dagen is er vanuit de lucht, vanaf het strand en op het water gezocht naar het meisje. Er werden ook honden ingezet, die onlangs nog in Scheveningen speurden naar een vermiste surfer. Hoe lang de zoektocht voortgezet wordt, kan de politiewoordvoerder nog niet zeggen.

Nieuws

menu