Hoogwater zorgt voor uitvallen veerdiensten: pier stroomt over

Terschelling rond 10:30 uur maandagochtend.

Vanwege veel regen, een iets mildere, maar nog steeds harde wind en hoogwater vallen maandag nog veel veerdiensten uit. Vooral in de ochtend worden veel afvaarten van en naar de Friese eilanden geschrapt. Dat wordt voornamelijk gedaan omdat de passagiers de boten niet op en af kunnen, omdat de pier is overstroomd.

Maandag vaart de snelboot naar Terschelling de hele dag niet. ,,Dat hebben we besloten omdat het water daar erg hoog staat. Op Vlieland kunnen we wel goed aanmeren’’, laat de woordvoerster weten. De boot van Vlieland naar het vaste land kon maandagochtend al weer vertrekken, maar kampte met problemen met het aanmeren in Harlingen vanwege de harde wind. ,,Die dienst vaart de rest van de dag, maar vertrekt in de avond iets eerder in verband met het getij.’’ Alle klanten zijn op de hoogte gesteld van de vaarttijden.

Lees meer over het aanmeren van de boot van Vlieland | Fotoserie: de dag na storm Ciara

Om 11.00 uur stond het water op zijn hoogst. Dat is goed te zien in onder meer Holwerd, waar de pier onder water liep. Hetzelfde geldt voor die pier van Ameland en Terschelling. Voorbijgangers maken foto’s van de hoge waterstand.

Er bestaat nog onzekerheid over de veerdiensten van dinsdag. ,,Het is mogelijk dat daar ook diensten uitvallen of dat we op aangepaste tijden varen’’, laat veerdienst Doeksen weten. ,,Daarover kunnen we aan het begin van de middag meer uitsluitsel geven.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ameland
Waddengebied