Hollumers willen 's avonds parkeerterrein Coop op slot

De wandtegel met het beeldmerk van de Raad van State in Den Haag. Foto: Archief LC

Het parkeerterrein bij de Coop in Hollum op Ameland blijft de gemoederen bezighouden. Enkele bewoners van woningen aan De Hagen, tegenover de parkeerplaats, vroegen de Raad van State dinsdag het terrein na winkelsluitingstijd te laten afsluiten.
Lees meer over
Ameland

Ze hebben last van de koplampen die hun woonkamers binnenschijnen.

De parkeerplaats bij de Coop heeft een roerige geschiedenis. Omwonenden hebben jaren gesteggeld met de gemeente Ameland en supermarkteigenaar Douwe Bakker. Na de sloop van vier sociale woningen is het openbare parkeerterrein aangelegd. De Raad van State had toen alle bezwaren verworpen.

Dinsdag waren bewoners en hun advocaat Vera Platteeuw terug in Den Haag. Ze beklagen zich over de beloofde haag die te laag is en volgens hen niet driedubbel laags zoals was beloofd. ,,Omdat het terrein voor de aanleg is opgehoogd schijnen de koplampen heel gemakkelijk naar binnen’’, zei Platteeuw.

Ze zeggen dat in het inrichtingsplan niets over de hoogte van de haag is vastgelegd zodat ze bij de gemeente niet om handhaving kunnen vragen. Daar moet de Raad van State wat aan doen. Vooral voor de woning recht tegenover de in- en uitrit zou de overlast ernstig zijn.

,,De haag ziet er nog een beetje schlemielig uit maar hij moet nog groeien. Hij staat er pas een half jaar’’, zei advocaat Anne-Henk van der Wal namens de Coop-winkelier. Ook Hollum denkt dat het er aankomende zomer allemaal een stuk beter uitziet. Uitspraak van de Raad van State over enkele weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ameland