Gemeente wil vliegveld van Ameland opknappen

Vliegveld Ameland (Ballum) stockfoto ARCHIEFFOTO

Als het aan burgemeester en wethouders van Ameland ligt worden de hangaar en het luchthavengebouw op vliegveld Ameland nieuw gebouwd. Dat zou de kwaliteit ten goede komen.
Lees meer over
Ameland

Dat schrijven B en W aan de gemeenteraad. De huidige gebouwen op het vliegveld zijn bijna veertig jaar oud. Veiligheidseisen schrijven inmiddels voor dat er ook een stallingsruimte voor een brandweerwagen op het vliegveld moet staan.

Er zijn drie mogelijkheden, stelt het gemeentebestuur na onderzoek. Opknappen, alles nieuw bouwen of renoveren en uitbreiden. De tweede optie heeft de voorkeur.

Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om 85.000 uit te trekken om de nieuwbouwplannen verder uit te werken. Hierover besluit de gemeenteraad op 25 oktober.

De gemeente wil dat het vliegveld uitgroeit tot een ‘aantrekkelijke en gastvrije locatie’. Er moet een bezoekerscentrum komen met een expositieruimte, en daghoreca met een terras. Ook toeristen weten het vliegveld steeds meer te vinden, er vinden jaarlijks 4300 vluchten plaats voor zweefvliegen, parachutespringen en rondvluchten. Ook wordt het vliegveld gebruikt door de traumahelikopter.

Nieuws

menu