Garnalenkotters varen weer uit en blijven doorzoeken naar vermist Duits meisje

FOTO RICHARD KIEWIET

Een flink aantal garnalenkotters is donderdagochtend weer uitgevaren om op zoek te gaan naar het Duitse meisje, dat zaterdagavond vermist raakte bij Ameland.
Lees meer over
Ameland

De politie maakte woensdag bekend de grote zoekactie te stoppen. Dagenlang zoeken leidde niet tot de vondst van het meisje. Woensdag deed het Dregteam SOAD nog een laatste poging. Het zoekgebied op zee is daarmee grondig doorzocht.

Politie, gemeente en SIGMA-team blijven wel de kustlijn in de gaten houden.

Garnalenkotters uit Friesland, Groningen en Urk hielpen eerder deze week ook al mee en zijn vast van plan het meisje te vinden. Tegen RTV Noord zegt Johan Rispens van de Zoutkamp 18 dat hij en zijn collega's hoop houden dat het lichaam van het meisje nog boven komt drijven. ,,Een Urker visser kwam daar mee aan. Stel dat het lichaam toch nog boven komt drijven... Misschien kunnen we nog wat doen. Vandaar.''

Rispens zegt dat het waarschijnlijk de laatste dag voor de vissers is dat ze gaan zoeken. ,,Maar zeg nooit nooit.''

Zonsondergang

Het veertienjarige meisje uit Duitsland verdween zaterdagavond iets na half elf in zee, nadat ze staande in het water naar de zonsondergang had gekeken. Zij en haar tweelingzus werden beiden meegetrokken door de stroming.

Hun vader deed nog een reddingspoging, maar raakte zelf ook in de problemen en dreef tientallen meters oostwaarts. Hij wist het strand te bereiken, evenals een van zijn dochters. Voor het andere meisje kwam direct een zoekactie op gang, die tot half vier ’s nachts duurde.

Nieuws

menu